Wat te doen bij schade?


Door Xavier Gillot, op 22/11/2018 22:24 in Home > Modellen & Tips > Verzekering recht > Wat te doen bij schade?

Een ongeluk heeft schade bij uw woning, uw wagen of een persoon veroorzaakt?

U hoeft beter zo vlug mogelijk bepaalde reflexen integreren om deze situatie zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

p>Neem eerst alle maatregelen om een uitbreiding van de schade te vermeiden.

p>Indien nodig, neem contact op met de politie om een klacht in te dienen in geval van inbreuk (diefstal, vandalisme, enz.).

p>Maak een inventaris en neem foto’s van de beschadigde goederen, de plaats of enige andere element die relevant kan zijn om de situatie beter te kunnen beschrijven en bewijzen.
Neem ook de identiteit van de mogelijke getuigen.

p>Probeer om de beschadigde goederen niet te gebruiken of herstellen (om die als bewijs te houden) maar zou dit toch nodig zijn, neem contact op met u verzekeraar om uw recht tot vergoeding te verzekeren.

p>Houd alle elementen (documenten, bestek, certificaat) van uw dossier bij de hand en neem contact op met uw verzekeraar om alle procedurele en administratieve aspecten van een schadevergoeding te verifiëren.

Auteur

Xavier Gillot

Business lawyer specialized in the entire range of Belgian and international tax matters, I provide solution-oriented advices to my clients and also represent them during fiscal and judicial proceedings, negotiations or ruling procedures.
Fiscaal recht
Boekhoudrecht
Fiscaal recht
Fiscaal recht
Contractenrecht
Fiscaal recht
Review

Tags

Fout (verzekering),Verzekeringscontract,Verzekeringsmaatschappijen,Levensverzekering,Verzekeraar,Verzekeringsmakelaar,Verzekeringstussenpersoon,Derde betaler,Verzekering,Verzekeringsnemer,Verzekeringspremie,Bonus malus,Personenverzekering,Zaak verzekering,Aansprakelijkheidsverzekering,Ramp,Verzekeringscontract

Cookies zorgen ervoor dat uw navigatie efficienter is en dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer u onze diensten gebruikt, aanvaardt u automatisch het gebruik van cookies. Privacy policy. Ik bevestig mijn akkoord